Orizonte
  • Welkom
  • Contact
  • Over ons
  • Reistips
  • Recepten

Recepten (telkens voor 4 personen)

Tomaat-garnaal

Picture

Welke wijn bij dit gerecht?

Bij de pure smaken van dit gerecht gaan we voor pure wijnen, strak van stijl (dus zeker geen hout), zoals:
  • Kissinger Weissburgunder trocken (€7,70)
  • Kissinger Riesling trocken (€7,70)
  • Melsheimer Riesling trocken (9,00)
  • Château Rochecolombe Clairette (€8,20)
  • Tenuta Cocci Grifoni, Pecorino "Colle Vecchio" (€10,70)
  • Parés Baltà Calcari (€9,50)
(Klik op de namen van de domeinen voor meer info)
Niets Belgischer dan een tomaat-garnaal, maar deze is net iets verfijnder. Het geheim schuilt in een lichte en frisse saus. Gebruik dus in geen geval cocktailsauzen.

Dit gerecht is vooral lekker in de zomer, wanneer de tomaten op hun best zijn. Hier is het stappenplan:
  • Koop een achttal ronde tomaten.
  • Koop 500 gram gepelde grijze noordzeegarnalen. Zelf pellen is natuurlijk nog beter, al vergt dat meer werk.
  • Veel koks zullen je vertellen dat je de tomaten moet pellen. Ik vind dat een aanslag op deze heerlijke vrucht. Gepelde tomaten zijn goed voor sauzen, maar hier serveer je beter een mooi glanzend en stevig exemplaar, met de schil dus. Een beetje beet kan geen kwaad.
  • Snij het hoedje van de tomaten af en verwijder het steeltje. Hol de tomaten uit. Tip: een gekarteld pompelmoeslepeltje is ideaal om dat te doen. Laat de uitgeholde tomaten goed uitlekken.
  • Maak zelf mayonaise. Dat is heel makkelijk. Neem een hoge mengbeker en doe er 2 eierdooiers in, een schepje mosterd, wat citroensap en wat peper en zout. Mix dit met de staafmixer en voeg er al mixend wat olie aan toe. Blijven toevoegen en blijven mixen tot de mayonaise een mooie structuur heeft. Hoe meer olie, hoe dikker. 
  • Meng nu mayonaise met zure room, ongeveer fifty-fifty. Meng er fijngehakte kruiden door met een fris-zurige smaak, zoals citroenverbena of klaverzuring. Werk af met peper en zout naar smaak.
  • Meng de garnalen met de saus. 
  • Vul de tomaten met dit mengsel.
  • Serveer met handgesneden frietjes (twee keer gebakken).

Meer recepten? Klik hier.

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.