Orizonte
  • Welkom
  • Contact
  • Over ons
  • Reistips
  • Recepten

Recepten (telkens voor 4 personen)

Kruidig stoofpotje

Picture

Welke wijn bij dit gerecht?

Bij een kruidig gerecht horen kruidige wijnen, met voldoende body. 
  • Grand Jacquet, Rendez-vous sous le Chêne (€9,20)
  • Château Rochecolombe, Côtes du Rhône rouge (€7,70)
  • Château Rochecolombe, Côtes du Rhône villages (€9,20)
  • Parés Baltà, Mas Petit (€7,70)
  • Parés Baltà, Indigena negre (€11,20)
  • Cocci Grifoni, Rosso Piceno Superiore "Le Torri" (€9,50)
  • Cocci Grifoni, Rosso Piceno Superiore "Vigna Messieri" (€12,70)
Of wil je eens echt voor een topper gaan?
  • Gratavinum, 2πR (€20)
(Klik op de namen van de domeinen voor meer info)
Een hemelse versmelting van al wat lekker is, dat kan nooit fout zitten. Daarom zijn stoofpotjes zo geliefd. Deze versie combineert smaak en kleur.
  • Kies 750 à 1000 gram rundsvlees van goede kwaliteit (varken of lam kan eventueel ook). Snij het vlees in grove stukken en bak ze even aan in een gietijzeren pot.
  • Giet er dan kalfsfond en een kwart fles witte wijn over. Laat op een zeer zacht vuurtje enkele uren sudderen, tot het vlees helemaal mals is. Kruiden met peper en zout, en met enkele blaadjes laurier die je er op het einde weer uitvist. Je kan ook een kruidentuiltje toevoegen, dat je eveneens op het einde verwijdert.
  • Snij groenten naar eigen smaak in grove stukken, bijvoorbeeld sjalot of ui, selder, wortel, paprika's in diverse kleuren, courgette, aubergine... Stoof ze even aan in een andere pot.
  • Als het vlees bijna gaar is, doe je de groenten erbij. Laat alles samen sudderen tot de groenten gaar zijn en het vlees helemaal mals is. Door de groenten niet van bij het begin toe te voegen, vermijd je dat ze helemaal tot moes worden gegaard.
  • Eventueel kan je de saus op het einde nog even aandikken.
  • Serveer in een diep bord en bestrooi elk bord met een mengsel van fijngehakte kruiden. Op de foto was dat met drie soorten tijm, maar ook oregano of salie zijn mogelijk.
  • Voor een mooi en lekker effect kan je nog wat bloemen van kruiden toevoegen. Op de foto zie je saliebloemetjes.
  • Serveer dit met couscous, quinoa, aardappelen of rijst. Korte pasta kan eventueel ook.

Meer recepten? Klik hier.

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.