Orizonte |
|
Welke wijn bij dit gerecht?Gerijpte steak heeft een formidabel diepe smaak. We gaan dus voor een stevige rode wijn, met een mooie tanninestructuur:
|
Biefstuk-friet is de Belgische klassieker bij uitstek. Jammer genoeg zijn de meeste steaks van bedroevend niveau. Meestal gaat het om jong stierenvlees, van opgefokte dieren, smakeloos en oninteressant. De duurzaamheid van dat soort vlees is ook niet geweldig. Probeer daarom eens een mooi stuk gerijpt vlees, van geselecteerde runderen. Daarmee bedoelen we: vrouwelijke runderen die een paar keer gekalfd hebben, van interessante rassen, die op een duurzame wijze gekweekt zijn. Dat vlees wordt na slachting wekenlang (4 à 8 weken) gerijpt in speciale koelkamers, met een temperatuur net boven het vriespunt en een extreem lage luchtvochtigheid.
Wij kopen dat vlees bij Slagerij Rondou in Leuven, maar gelukkig zijn er her en der in ons land nog enkele 'gekken' die deze kwaliteit afleveren. Het recept dan maar. Een gerijpte steak bakken is niet moeilijk, maar je moet het wel zorgvuldig aanpakken. Volg deze stappen:
|