Orizonte
  • Welkom
  • Contact
  • Over ons
  • Reistips
  • Recepten

Recepten (telkens voor 4 personen)

Risotto met aardpeer

Picture

Welke wijn bij dit gerecht?

Bij dit gerecht horen ofwel volle witte wijnen, ofwel zachte rode wijnen. Wit:
  • Kissinger, Chardonnay "barrique" (€ 13,90)
  • Cocci Grifoni, Colle Vecchio Offida Pecorino (€ 10,70)

Rood:
  • ​Kissinger, Spätburgunder Uelversheimer Tafelstein (€ 9,00)
  • Thorn, Dornfelder (€ 10,50)

​(Klik op de namen van de domeinen voor meer info)
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De herfst is hét seizoen om er creatief mee aan de slag te gaan. Deze risotto is bereid met een goede rauwe ham, aardpeer, spinazie en kervel.
  • Begin met de voorbereiding: maak ongeveer 0,75 liter groenten- of kippenbouillon en zet opzij.
  • Snijd dobbelstenen van de aardperen, besprenkel met olijfolie, peper en zout en gaar ongeveer 30 minuten in de oven. Zet opzij.
  • Neem een grote pot en stoof wat sjalot en look in olijfolie.
  • Kies een echte risotto-rijst. Reken op een pollepel rijst per persoon. Bak deze eerst een paar minuten aan, samen met de sjalot en look. Voeg daarna, beetje bij beetje, wat bouillon toe. Laat de bouillon steeds goed intrekken in de rijst. Blijf roeren. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst helemaal gaar is.
  • Werk af met geraspte kaas (een goede pecorino of parmigiano).
  • Voeg finaal de andere ingrediënten toe: fijn gesneden ham, de fijngehakte spinazie en kervel ( gewoon rauw) en natuurlijk de blokjes aardpeer.
  • Naar smaak wat afkruiden met zout en peper. Eventueel een klontje gezouten boter toevoegen om het goed smeuïg te maken.

Meer recepten? Klik hier.

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.