Orizonte
  • Welkom
  • Contact
  • Over ons
  • Reistips
  • Recepten

Recepten (telkens voor 4 personen)

Pasta alle vongole

Picture

Welke wijn bij dit gerecht?

Bij de pure smaken van dit gerecht gaan we voor pure wijnen, strak van stijl (dus zeker geen hout), zoals:
  • ​Tenuta Cocci Grifoni, Pecorino "Colle Vecchio" (€10,70)
  • Parés Baltà Calcari (€9,50)
  • Kissinger Weissburgunder trocken (€7,70)
  • Melsheimer Riesling trocken "Molun" (13,90)
(Klik op de namen van de domeinen voor meer info)
De Italiaanse keuken blinkt uit in eenvoud. Pasta alle vongole is daar het beste voorbeeld van. Dit gerecht is even eenvoudig als smakelijk.

Belangrijk is een goede mise en place, want je moet dit gerecht à la minute maken, eigenlijk zelfs wanneer je gasten al aan tafel zitten.

Dit is de mise en place:
  • Hak peterselie half-fijn
  • Hak behoorlijk wat sjalotten in reepjes
  • Hak, plet of pers enkele teentjes look
  • Breng een grote pot gezouten water tot aan het kookpunt
  • Spoel 1 kg vongole een paar keer in koud water 

En dit doe je net voor het opdienen:
  • Kook spaghetti al dente
  • Stoof de sjalotten en de look glazig, zonder kleuren
  • Voeg er de vongole bij en laat ze op een stevig vuur open komen
  • Roer er op het einde de peterselie en de spaghetti door
  • Naar smaak afwerken met een beetje peper (zout is niet meer nodig met deze schelpdieren)

Schep dit gerecht in een diep bord en doe er zeker geen kaas op. Geniet van de pure smaken van deze overheerlijke klassieker.

Meer recepten? Klik hier.

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.