Orizonte
  • Welkom
  • Contact
  • Over ons
  • Reistips
  • Recepten

Recepten (telkens voor 4 personen)

Brandade van kabeljauw met waterkers en lamsoor

Picture

Welke wijn bij dit gerecht?

Brandade heeft een zachte smaak en vereist een wijn die fris en pittig is:
  • Casa de Mouraz Branco (€9,50)
  • Casa de Mouraz, Encruzado (€12,90)
  • Tenuta Cocci Grifoni, Pecorino "Colle Vecchio" (€10,70)
  • Parés Baltà Calcari (€9,50)
  • Kissinger Weissburgunder trocken (€7,70)
  • Château Rochecolombe Côtes du Rhône blanc Viognier (8,70)
(Klik op de namen van de domeinen voor meer info)
Brandade is een klassieker uit de Franse keuken. Het is een stevige puree op basis van aardappel en kabeljauw. Er bestaan tal van variaties die je kan serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. 
​
  • Vul een kookpot met melk en voeg er zout en kruiden aan toe (bijvoorbeeld enkele takjes tijm of oregano, een blaadje laurier, gemalen nootmuskaat, gemalen steranijs...).
  • Breng de melk aan de kook (opgelet: melk kookt snel over) met 500 gram bloemige aardappelen erin, in stukken gesneden.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn, zet je het vuur heel zacht en voeg je er 500 gram kabeljauw aan toe, in kleine stukken gesneden. Zeker niet fors koken, zachtjes garen volstaat.
  • Giet de aardappelen en de vis af, maar hou het kookvocht bij.
  • Prak de aardappelen en de vis met een pureestamper. Doe dit niet te fijn, er mogen nog herkenbare stukjes inzitten.
  • Leng aan met een beetje kookvocht, tot je de gewenste consistentie hebt (niet te droog, niet te lopend).
  • Zet het vuur helemaal uit en voeg er waterkers en grofgehakte bieslook aan toe.
  • Kruid af met peper en zout, naar smaak.
  • Plaats een bakring op de borden en druk de brandade aan in deze ronde vorm.
  • Werk af met enkele blaadjes lamsoor, gebakken in zoute boter.

Meer recepten? Klik hier.

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.